Photobucket

Lijepo je otkrivati...putanje 2

  *  Mogu me žaliti ako hoće...iz nekih njihovih razloga. Problem imam kad mi počnu zavidjeti. Tek tada je moguće svašta da se desi...Toliko su zlobni.

*  Sreća pripada hrabrima. Hrabrima, jer ona je njihov usud...da preduzmu sredstva i odaberu put što ih vodi do istinske sreće. A kukavice ili ih smatraju otrcanima ili beživotnima...I jednako postavljaju pitanje: 'Otkud ova dosada i gorčina?' Život je sranje!'

Šteta.

*  Svaku(!) kritiku, komentar, lijep, pa čak i onaj ironičan i oštar gledaj da tebi ide u prilog. Sve primi sa poukom...

*  Prezirem tu paraliziranost, čestu čovjekovu nemogućnost da kaže ono što treba reći...Da uradi što treba uraditi. Opet, sudbina baci svoju čaroliju i onda, iz neobjašnjivih razloga, ondje ste gdje trebate biti.

*  Sve što radiš, radi u ime Boga. Zavoljet ćeš život...jer shvataš da ne lutaš...i da si najbliži istini!

*  Po ko zna koji put...

Sreća pripada hrabrima...Sve dolazi od Onog, a čvrsto vjerujem da smo u svemu tome, ono što biramo da budemo...i što želimo! Sve zavisi od jačine našeg uvjerenja. I na šta god da izađe, već je naveliko bilo predodređeno. Za obični ljudski mozak nepojmljivo, nespojivo...ali ne i za dušu. Kako? Ne znam. Jednostavno...tako je!

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket