Photobucket

Četvrtak, Januar 21, 2010

Uokvirena slika

  Kosmoški razmjeri ne trebaju biti granica. Samo Sunce što sija i grije nije jedini izvor svjetlosti i toplote, jer...Susteže se obasjati te i ugrijati ako mu to ne dozvoljavaš. Ha šta da ti radim da potaknem tu klicu u tebi? Bolje da te pustim da se zadržiš u mom pogledu uperen negdje gore, nego da ti pričam...Pa možda klicu i sam potakneš.

Vidim, treba ti vremena. Dobro. Ali da znaš, ustraješ li u tome opako si nadrljao...U svemu vidiš opasnost i slijedi te u stopu. Ne dozvoli da Kilimandžaro nadmaši visinu tvoje musrosti, tornadu da jačinom svojom snagu duha zdrobi ti, morskim strujama vjeru ti u kovitlac svrgnu na dno, najpažljivije izbrušenom i najsjajnijem dijamantu zaslijepi ti Sjevernjaču u oku, sumorno, turobno jutro poremeti bistrinu pogleda i jasan moto, ovozemaljskom iskušenju da umanji ti suosjećaj za druge, i na kraju, ne dozvoli da te izobiljna opskrba materijalnog što si sam proizveo, uzdigne iznad ljudskog. Kada shvatiš da je sve te puteve, pravce, smjernice, širinu i veličinu moguće uokviriti prizemljenošću i sve manje zapreke o koje se ponekad spotakneš osmotriš površno, dobiješ uramljenu sliku – Sreća ne proizilazi iz savršenosti. A kao takvoj joj se i smješkaš. Lijepe li dunjalučke enigme!

[Odgovori]

Jovan s.s., to je valjda zato što često gledam Jima Careyja...Sljedeći put slijede tri na moj račun :)))
Još jednom, hvala na posjeti!

Comment by nerma (01/22/2010 15:05)

[Odgovori]

Niasam ko Mujo,hvala na dobroj šali,tu sam..pozdrav..

Comment by Jovan s.s. (01/22/2010 14:06)

[Odgovori]

Casper, kao što rekoh, treba im vremena ;) Ili nek uramljenu sliku sličnog sadržaja okače na vidno mjesto...čisto za podsjećanje.

Comment by nerma (01/22/2010 13:54)

[Odgovori]

Jovan s.s., podsjeti me na Muju kad je preplivao bazen do pola, nije više mogao, pa se vratio nazad :) Zezam se! Kad si već tu, uzvraćam pozdrav i dobrodošao mi!

Comment by nerma (01/22/2010 13:42)

[Odgovori]

I ja se nadam da ce umeti da cita...

Comment by casper (01/21/2010 22:46)

[Odgovori]

Evo me bez zaobilaska da te pozdravim.

Comment by Jovan s.s. (01/21/2010 21:27)

[Odgovori]

sanjarenja, pričica je započeta tek tako da bih je po završetku tek postala svjesna, a taj 'neko' komotno zamjenjuje jednu pozamašnu masu ljudi. Ne brinite, preporučit ću im i tuđe, ubjedljivije vidike ;)

Usput, jako se radujem novim člancima blogera koji su me zaobišli radi obaveza i kojima sam si uskratila trideset sati sna. To ipak moram nadoknaditi prije čitanja ;)

Comment by nerma (01/21/2010 21:00)

[Odgovori]

Nekoga si baš rešila da opametiš, da mu vidike otvoriš...nadam se da će umeti da čita!

Comment by sanjarenja56 (01/21/2010 19:06)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket