Photobucket

Subota, Septembar 25, 2010

...jedan zračak 'iza'...

Iako ih probah potisnuti i nekako izmetnuti iz podsvijesti, a u pokušaju da se sve obavi, strepnja i grč zbog gomile fakultetskih obaveza dugo su bili prisutni. Počela sam gubiti osjećaj za mladalačkom slobodom, rekreacijom bilo koje vrste, običnom literaturom za kojom sam žudjela...Pobogu, trebalo mi je samo još zbaviti štap i udijeliti penziju! Srećom, dođe još jedno regenerativno ljeto, dani slobode, dani tancanja, ovaj put na duže staze - Njemačka. Za dugih vožnji, voljela sam te priuštene prilike zurenja u daljine, kako neki kažu, blejanja. Što širi horizont, veća divota. Dođosmo do naših destinacija, Riedericha i Huckelovena.

Rodbina, prisnost, opuštena druženja, zezanja, zabave svake vrste... I meni kao porodičnom tipu, veoma značajno. Pa je l' mi trebalo još nešto? Radovala sam se svakom trenutku...Od ukusnih i jedinstvenih hamburgera i piletine iz McDonaldsa, kineskih restorana i degustacija pekingške patke i sušija, brčkanja u bazenima, kupovine u jednom od najvećih trgovinskih centara Oberhausenu, obilaska prirodnih predjela, tornjeva do nekoliko okolnih gradića. Ono na čemu zavidim stanovnicima ove zemlje su red, rad i disciplina. Sva obrađena i zasijana brda su samo jedan od razloga koji opravdavaju moj stav. Zaista. Po povratku kući, kulturološki šok - lokalni vašer. Puf! Ajde, nek' se ljudi vesele! Svako na svoj način.

Na kraju, da bih dovršila krug, odlazim u želji da još jednom udahnem jadranski miris za ovu godinu. Korčula, po prvi put!

Sve bude i prođe. Muka, žalost i tuga definitivno da, to brzo zaboravljam. Ostalo nosim sa sobom, ovdje, unutra. Ne tjeram ga, ali izgleda da mu je mjesto upravo tu. Još jedno ljeto iza mene. Divno ljeto.

 

 

* Dešava li vam se često da nekim slučajem pri gubljenju konekcije, izgubite i upravo napisani tekst, bez mogućnosti da ga povratite?

Sad znam kako je. Preporučujem aspirin. ;)

[Odgovori]

Baš me raduje da si uživala u ovom letu i vratila se osnažena, vedrija, nova.

Comment by sanjarenja56 (09/28/2010 13:11)

[Odgovori]

Talas, hvala, pomoglo mi je!;)

Comment by nerma (09/28/2010 12:44)

[Odgovori]

Klikni ovde

Comment by talas (09/27/2010 23:48)

[Odgovori]

Talas, >trebalo< je da ostane zapamćen...uradih click i prikaza mi praznu rubriku. To ti je ono-ja tamo, a ono međutim.
Hvala za savjet, ionako pola stvari ne kontam ovdje...isprobat ću svakako! :)

Comment by nerma (09/27/2010 23:31)

[Odgovori]

"Dešava li vam se često da nekim slučajem pri gubljenju konekcije, izgubite i upravo napisani tekst, bez mogućnosti da ga povratite?"
Pa trebalo bi da ostane zapamcen, ali mozda i ne mora.
:))
PS: Mali savet- slike mozes predvajati onom hotizontalnom linijom da bi izgledale jos bolje u clanku.
:)
Pozdrav.

Comment by T A L A S (09/27/2010 17:14)

[Odgovori]

Mandrače :)), ja ti mogu svugdje hodat, ali volim svoju zemlju iz sveg srca, od mjesta što podsjećaju na ćorku pa, eto, i do vašera koji me 'takne' na drugi način! :)
Jao, kako se obradovah tvome komentaru nakon toliko vremena...i ubrzo čitam i tvoje postove!pozdrav veliki.

Comment by nerma (09/25/2010 22:06)

[Odgovori]

Pozdrav zemljače. Vidim da si ljeto provela kako to dolikuje. A to gdje smo nek ti ne bude zlo. Traži ono najbolje i kroji svijet prema sebi.
pozdrav

Comment by mandrak72 (09/25/2010 21:48)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket