Photobucket

Sreda, Oktobar 06, 2010

Lijepo je otkrivati...putanje

  *  Zašto te je stid zaplakati kad srce zja i zašto misliš da si jadan slabašan? Zar nisi ponosan što si u tom momentu najiskreniji?

 *  Mojom pažnjom usmjerenom na davanje, lijepo je i kada nešto primiš...To ozareno lice i osmijeh. Ah, kako to volim!

 *  Promijeniti svijet...Mnogi se ne usuđuju ni izgovoriti. A znači vlastiti usud i užasno veliku odgovornost. Znam da tražim previše, ali rezultat ispod stopostotnog i oni zbog kojih to ostane na pokušaju...održava gorčinu. Dovraga.

 *  Bez hljeba je teško...Al' bez ljubavi...! Ipak, mlakonje i kokuzi znaju najbolje...

 *  Ne znam šta je žalosnije...Ne obići i posjetiti sva mjesta ove Zemlje, ili kada nam to već postane rutina, izgubiti suptilnost. Mislim da je ovo drugo veća 'kazna'! Ne želim je izgubiti. Ubijemo li osjet, ne znam šta nam onda bitno ostaje?

 *  Žrtvovanje za dobro vaše zajednice, globalno dobro, ali i odgovornost su veliki. Srećom, još je veća nagrada – Božije, i vlastito zadovoljstvo.

 *  Izdaja, prevara i izdignuto obećanje su...kao nečujni tumori. Potajno vas zadese, i kada ih otkrijete, polako vam oduzimaju snagu...a do lijeka je teško doći. Teško se podnose, a valja živjeti. Ipak, valja živjeti.

 *  Koliko god se trudili, svačiju ljubav nemoguće je zadobiti. I čudno, ali to je ono što ohrabruje. Otvara više vrata za tebe samog, čuvaš je za ono što vrijedi. Ne zanemariti druge, ali živjeti po pravilima i na način koje traži vaš personaliti. Prihvatate sebe sami, a i pojedini ljudi...vaš odabrani ili odabrana.

 

Život je divan!

 

[Odgovori]

vladica, ne preostaje nam ništa drugo nego da ljubav hranimo, pa kud' puklo da puklo. Sve je relativno ionako.

Comment by nerma (10/19/2010 22:03)

[Odgovori]

Tako je to u životu, ako nekoga voliš, ne znači da taj treba da voli i tebe. Jedino kad se ta tvoja ljubav ne hrani, ona kao neka sveća sagori i ugasi se.
Malo se nadovezah na neke tvoje rečenice, odlutah...

Comment by vladica (10/15/2010 01:33)

[Odgovori]

mesecina, drago mi je da ti se post dopada, od srca je. Zaključak je vazda isti...al' ne mogu ga izostaviti. Ni ne trebam! ;)

Comment by nerma (10/07/2010 21:02)

[Odgovori]

sanjarenja, da i meni je jedna od dražih sentenci...Prije me je to kidalo, a sada...i ne baš.

Comment by nerma (10/07/2010 20:59)

[Odgovori]

Sanjarenja je izdvojila pravu stvar :)
Odlican post, a najvise mi se dopada zakljucak. Zivot jeste divan :)

Comment by mesecina (10/06/2010 20:43)

[Odgovori]

Mudrice, sve je na mestu, ali bih izdvojila " Koliko god se trudili, svačiju ljubav nemoguće je zadobiti. I čudno, ali to je ono što ohrabruje. Otvara više vrata za tebe samog, čuvaš je za ono što vrijedi. Ne zanemariti druge, ali živjeti po pravilima i na način koje traži vaš personaliti. Prihvatate sebe sami, a i pojedini ljudi...vaš odabrani ili odabrana."

Comment by sanjarenja56 (10/06/2010 20:39)

Dodaj komentar

Dodaj komentar

Zapamti me

PhotobucketPhotobucketPhotobucketPhotobucket